Wat doet Gewichtwijzer

Uitgangspunt
GEWICHTWIJZER biedt begeleiding aan mensen die overgewicht hebben en die daar graag iets aan willen doen. Op een manier dat je weet wát je doet en waaróm je het doet, zodat je het ook daarna kunt volhouden.

Steeds vaker blijkt dat het niet alleen gaat om “hoeveel” je eet, als wel om “wat en hoe” je eet.  Een gezond eetpatroon leidt niet tot honger lijden, maar tot rustig en verantwoord afvallen.
Ik geef deze begeleiding zoveel mogelijk op maat. In de praktijk betekent dat een heel persoonlijke benadering. Er is ruimte om te ontdekken hoe je je eetpatroon zo kunt aanpassen dat je het ook kunt volhouden. En er is ruimte om op jouw vragen in te gaan, jouw moeilijke of zwakke momenten te bespreken en zo een antwoord of oplossing te vinden.
Bij een gezond eetpatroon hoort wat mij betreft ook een gezond beweegpatroon. Ik ga graag met je op zoek naar welke bewegingsvorm of sport het beste bij jou past.

GEWICHTWIJZER bekijkt het praktisch. Het gewone leven gaat door, dus het lijnen moet daar een plek in krijgen. Als je het zo nuchter benadert hoeft lijnen geen straf te zijn, je kunt er juist gezond plezier aan beleven!

Ik baseer mij in mijn adviezen op de Richtlijnen voor gezonde voeding, zoals uitgegeven door de Beraadsgroep Voeding van de Gezondsheidsraad. Deze richtlijnen worden vertaald naar praktisch hanteerbare richtlijnen door het Voedingscentrum.

Aanpak
Met Gewichtwijzer ga je aan de slag met voeding en beweging.
Overgewicht ontstaat niet van de één op de andere dag; neem daarom ook de tijd om gewicht te verliezen. Het is beter dat je lichaam rustig went aan veranderingen, zodat je er ook in je denkpatroon aan kunt wennen. Eetgewoonten veranderen, meer beweging zoeken en meestal een combinatie van die twee. Het duurt echt wel even voordat het helemaal vanzelf gaat.

Er zijn verschillende mogelijkheden (zie Programma’s en tarieven)

De ervaring leert dat je het beste kunt beginnen met een wekelijkse afspraak. Na zo’n 4 of 5 keer maken we een tweewekelijkse afspraak zodat je wat langer kunt uitproberen of het lukt en zodat je wat meer ervaringen op kunt doen.
Hoeveel consulten je nodig hebt, hangt af van de uitgangspositie en van je eigen omstandigheden.

Laatste berichten