Inspiratie

In de begeleiding van cliënten wil ik een richtingwijzer zijn. Daarom is het logo van GEWICHTWIJZER geïnspireerd op een cairn of “steenmannetje”. Een cairn is een richtingwijzer voor wandelaars in de bergen.
De richtingwijzer wordt opgebouwd uit stenen en wordt onderhouden door passerende wandelaars. Zo hebben wandelaars elkaar dus nodig. Lopend van cairn naar cairn bereik je uiteindelijk je doel. Omdat cairns zijn opgebouwd uit de ter plekke aanwezige stenen, vallen ze nooit uit de toon en horen ze echt thuis in het landschap. Geen enkele cairn is hetzelfde; groot of klein, veel kleine stenen of juist alleen een paar grote stenen. De stenen liggen in principe in evenwicht; toch kan het weleens even fout gaan en vallen er een paar af. De cairn wordt dan niet afgebroken, maar juist weer in goede balans opgebouwd.

Zoals een wandelaar de cairns nodig heeft, heb je als je wilt afvallen ook iemand nodig die de weg wijst. Het evenwicht is belangrijk: sámen zoeken we een evenwichtige manier om af te vallen, en zélf zoek je het evenwicht tussen wat voor jou mogelijk is en dat wat je wilt bereiken.

Een cairn ziet er altijd anders uit en zo gaat het ook in de begeleiding: geen receptenboek (letterlijk en figuurlijk), maar op maat zodat het bij je past.
Zoals de cairn in de natuur niet heel opvallend aanwezig is, zijn mijn adviezen ook gebaseerd op gebruikelijke voedingsmiddelen. Ik werk niet met pillen, maaltijdvervangers of crashdiëten.

Ik leer je hoe een gezond voedings- en beweegpatroon eruit ziet en samen zoeken we hoe dat het beste is in te passen in je eigen dagelijks leven.
De cairn is mijn inspiratie in mijn werk als gewichtsconsulent.

Laatste berichten